Brandwachten

BRANDWACHTEN

Brandwachten

Een brandveilig evenement welke voldoet aan de eisen van bijvoorbeeld de verzekering, brandweer of de overheid, dat is waar Europe Event Security in gespecialiseerd is. Wij zorgen voor de brandveiligheid van uw evenement en dragen daardoor bij aan de samenwerking tussen de diverse disciplines die uw evenement tot een succes maken. 

Onze rijksgediplomeerde brandwachten hebben ruime werkervaring bij de brandweer, zijn vakbekwaam en worden al geruime tijd naar tevredenheid ingezet bij diverse opdrachtgevers. Ons werkgebied is zeer divers. We zijn gespecialiseerd in inzet tijdens televisieopnames, en zijn vaste leverancier voor bijvoorbeeld NEP, ITV, Talpa Entertainment Productie, United, maar ook tijdens beurzen en vele andere evenementen.

Inzetbaar binnen risicovolle situaties

In onze werkzaamheden is de brandwacht verantwoordelijk de brandveiligheid van uw locatie. Zij controleren of een plek voldoet aan de gestelde normen en houden toezicht in risicovolle gebieden. Hun taken zijn daar onder andere voorkomen van brand, het vrijhouden van nooduitgangen maar ook de controle op brandmeldcentrales en blusmiddelen. Ook kunnen wij helpen bij het aanvragen van de vergunningen en tevens hebben wij een hoge veiligheidskundige in dienst die de bevoegdheid heeft om vanuit de brandweer keuringen van bijvoorbeeld decors in studio’s te mogen bekrachtigen. Vaak gebeurt dit op last van de Veiligheidsregio en/of vanuit wet- en regelgeving. Naast het lopen van preventieve controleronden, is de brandwacht bij calamiteiten in staat direct te handelen. Denk hierbij aan alarmeren van de hulpverlenende instanties, het in goede banen leiden van een ontruiming of het blussen van een beginnende brand.

Wilt graag meer weten?

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij precies voor uw evenement kunnen betekenen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem vrijblijvend contact op!

Wij helpen u graag verder en zoeken samen met u naar een passende beveiligingsoplossing!